Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
-30%
Pagaminta sumaišius bazilikus (tulsi), rožių, ramunėlių žiedlapius bei citrinžolę. Be kofeino.
Turtingi Tulsi žolelių lapeliai praturtinti švelniais tikrųjų rožių žiedlapiais. Tai natūraliai salstelėjusi arbata, tiesiog užpilkite verdančiu vandeniu ir mėgaukitės!
Apie Tulsi žoleles
Indijoje Tulsi, dar vadinamos Šventuoju Baziliku, labai vertinamas ir netgi laikomas šventa žolele, galinčia turėti teigiamą poveikį kūnui ir sielai. Šis augalas laikomas Žolelių karaliene, kurios nauda minima net 5000 metų siekiančiuose senovės Indijos metraščiuose.
Sertifikuota ekologiška Tulsi arbata ne tik puikaus skonio, bet ir gali padėti atsipalaiduoti, palengvinti streso pojūtį, suteikti energijos.
ORGANIC INDIA yra kompanija, pirmoji pasaulio rinkai pristačiusi „Sacred Tulsi“ žoleles kaip skanų arbatžolių gėrimą, sumaniai sumaišytą, kad išlaikytų ir atskleistų geriausias žolelių savybes. Visose „Tulsi“ arbatose naudojamos net trys Tulsi rūšys: siauralapis bazilikas Rama Tulsi - lot. Ocimum Sanctum, indiškasis bazilikas Krishna Tulsi – lot. Ocimum Tenuiflorum ir krūminis bazilikas Vana Tulsi – lot. Ocimum Gratissum.
Kokia yra „Tulsi“ nauda sveikatai?
Šiuolaikiniai moksliniai tyrimai patvirtina, kad „Tulsi“ gali padėti mažinti stresą bei padidinti ištvermę.
Kaip „Tulsi“ gali pasiūlyti tiek daug naudos sveikatai?
Unikali „Tulsi“ cheminė sudėtis yra labai sudėtinga. Joje yra šimtai įvairių naudingų junginių, žinomų kaip fitochemikalai. Dirbdami kartu, šie junginiai pasižymi antioksidantinėmis, adaptogeninėmis (antistresinėmis) savybėmis, kurios padeda palaikyti natūralią organizmo apsaugą. Natūralios veikliosios medžiagos, esančios „Tulsi“ lapuose, suteikia praturtintą aromatą ir skonį.
Ką reiškia „adaptogeninis“?
Adaptogenas yra veiksnys, kuris padeda kūnui efektyviau lengviau prisitaikyti prie streso. Adaptogenai mažina streso intensyvumą ir jo neigiamą poveikį organizmui, esant psichinei įtampai, emociniams sunkumams, blogam gyvenimo būdui, taršai ir kitiems veiksniams. Manoma, kad „Tulsi“ yra vienas efektyviausių žinomų adaptogenų.
Kas yra antioksidantai?
Antioksidantai sulėtina perteklinį oksidacijos procesą ir apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų daromos žalos.
Kai ląsteles užpuola laisvieji radikalai, vyksta oksidacija, kuri pažeidžia ir sunaikina ląsteles. Antioksidantai sustabdo šį procesą. „Tulsi“ yra gausu antioksidantų, todėl rekomenduojama norint apsisaugoti nuo laisvųjų radikalų ir nuo kenksmingo oksidacijos pertekliaus.
Ar ORGANIC INDIA „Tulsi“arbatose yra kofeino?
„Tulsi“ natūraliai neturi kofeino. Tačiau kai kuriuose šiose arbatose yra juodosios ir žaliosios arbatų, kuriose yra kofeino. Patikrinkite atskirus paketus, norėdami pamatyti kofeino kiekį.
Kaip paruošti ORGANIC INDIA „Tulsi“ žoleles?
Į puodelį įberkite vieną arbatinį šaukštelį ORGANIC INDIA „Tulsi“ mišinio ir užpilkite virintu vandeniu. Palaikykite 2–5 minutes pagal skonį (Tulsi žolelių nevirkite). Ilgesnis mirkymo laikas, pavyzdžiui, penkios minutės, suteikia arbatai stiprumo ir pasižymi naudingesnėmis savybėmis. Galite patiekti tiek karštą, tiek atvėsintą. Jei yra poreikis, pasaldinkite, įdėkite citrinos ar kitų prieskonių.
Kiek laiko galime laikyti ORGANIC INDIA „Tulsi“ žoleles?
Rekomenduojama suvartoti šį produktą per dvejus metus nuo pagaminimo dienos. Laikykite vėsioje vietoje, sandariame inde, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių
Kiek puodelių ORGANIC INDIA „Tulsi“ arbatų rekomenduojama išgerti per dieną?
„Tulsi“ galima mėgautis visą dieną nuo ryto iki vakaro. Net ir vienas puodelis per dieną „Tulsi“ arbatos suteikia organizmui naudos. Sergant ir norint paskatinti sveikimo procesą „Tulsi“ arbatą galima gerti dažniau ir stipresnę.
Ar „Tulsi“ žolelės turi žalingą šalutinį poveikį?
Šios „Tulsi“ arbatos pagal šiuolaikinius mokslo standartus šalutinio poveikio neturi.
Ar galima pačiam pasigaminti „Tulsi“ žolelių mišinius iš paties auginamų „Tulsi“ augalų? (aukščiau į priekį galima kelti aprašyme...)
Taip, žinoma. Tačiau daugumoje namų valdų yra tik viena „Tulsi“ rūšis, paprastai „Rama Tulsi“. Krišna yra mažiau paplitęs ir kultivuojamas Vana Tulsi yra gana retas.
ORGANIC INDIA sukūrė unikalų visų trijų „Tulsi“ žolelių rūšių, išlaikusių visas naudingąsias savybes, mišinį.
ORGANIC INDIA „Tulsi“ auginamų sodinukų derlius renkamas optimaliausiu metu, iškart po pirmojo žydėjimo, kai augalai pasižymi didžiausiomis aromatinėmis savybėmis ir naudingiausiais aliejais. Senesni augalai neduoda geriausių mišinių, nes Tulsi lapų skonis su amžiumi kartojasi. Be to, daugumai augintojų net nepakanka Tulsi augalų, kurie galėtų aprūpinti „Tulsi“ žolelėmis visus metus. Kadangi vienam „Tulsi“ žolelių puodeliui pagaminti reikia dešimčių džiovintų „Tulsi“ lapų.
Yra žinoma, jog „Tulsi“ augalai, auginami užterštuose miesto rajonuose, gali būti chemiškai užteršti. ORGANIC INDIA „Tulsi“ žolelės yra auginamos neužterštose atokiose vietose, sveikoje dirvoje, kad būtų kuo sveikesni augalai.
Kuo ypatinga ORGANIC INDIA TULSI kolekcija?
Tai pirmasis tokio tipo produktų asortimentas rinkoje. Šie mišiniai buvo kruopščiai suformuluoti, integruojant tradicinės ajurvedos žinias su daugiau nei 40 metų modernių mokslinių ir klinikinių tyrimų.
Dėl unikalios ir neužginčijamos naudos, ORGANIC INDIA arbatų mišiniams buvo pasirinktos trys „Tulsi“ žolelių rūšys: Rama, Krišna ir Vana. ORGANIC INDIA „Tulsi“ auginama pagal griežčiausius ekologinio auginimo standartus mažuose tradiciniuose ūkiuose. Šios žolelės džiovinamas žemoje temperatūroje, sumaišomos ir pakuojamos moderniose patalpose, atitinkančiose visus higienos reikalavimus bei laikantis griežtų tarptautinių ekologinės gamybos standartų ir RVASVT tarptautinių taisyklių, užtikrinančių maksimalų šviežumą, skonį ir naudą sveikatai.
Apie Organic India
ORGANIC INDIA - tai Indijos gamintojas, kurio verslas paremtas tvariu ir holistiniu verslo modeliu, skatinančiu ir palaikančiu tikrąją gerovę ir pagarbą visoms būtybėms ir motinai gamtai.
Pažangūs perdirbimo metodai ir dehidratacijos technologijos leidžia užtikrinti maksimalų ORGANIC INDIA žolelių efektyvumą ir kokybę. Tai leidžia rinkai tiekti gryną ir natūralų produktą.
Vertybės, kuriomis vadovaujasi ORGANIC INDIA:
- Tarnavimas visiems
- Visiškas sąžiningumas
- Absoliutus įsipareigojimas kokybei
- Pagarba ir atsidavimas Motinai gamtai
- Stiprus identitetas
- ORGANIC INDIA yra didžiausia pasaulyje ekologiškų „Tulsi“ arbatų gamintoja. Sertifikuoti ekologiški produktai yra saugumo garantas, užtikrinantis, kad produktai yra gryni, saugūs ir neužteršti.
- ORGANIC INDIA yra pasaulinė ekologiškų maisto produktų ir sveikatingumo produktų populiarinimo ir tvarių produktų lyderė, palaikanti tvarius žemės ūkis, amatininkų ir kaimų / genčių bendruomenes Indijoje.
- ORGANIC INDIA įsipareigoja pasiūlyti aukščiausios kokybės sertifikuotus ekologiškus produktus, kuriuos šiandien galima įsigyti.
Plačiau skaitykite:
The Clinical Efficacy and Safety of Tulsi in Humans: A Systematic Review of the Literature, Negar Jamshidi and Marc M. Cohen
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5376420/
Gamintojas: Organic India Pvt.Ltd., Indija.Sudedamosios dalys: siauralapių bazilikų mišinys (lot. Ocinum sanctum)*, ramunėlių žiedai*, rožių žiedlapiai*, citrinžolės lapai*, rožių kvapioji medžiaga. *-ekologiški ingridientai.
Paruošimas: 1 a.š. užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 3-5 min. Ruošiant šaltą arbatą, padvigubinti arbatžolių kiekį.
Laikyti vėsioje, sausoje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių.
Be glitimo. Ekologiški ilgagrūdžiai rudieji ryžiai išlaiko visas vertingas medžiagas lukšte ir yra vertingesni už baltus ilgagrūdžius ryžius. Rudieji ryžiai puikiai tinka mėsos, žuvies, daržovių patiekalams.
Ekologiški auksiniai linų sėmenys – maistingos sėklos, naudojamos maisto gamyboje.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Ekologiški pūsti grikiai – puikus užkandis, skirtas tiesioginiam vartojimui. Puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.
Ekologiškos smulkintos kukurūzų kruopos, gaunamos iš kukurūzų grūdų. Iš jų ruošiama garsioji itališka polenta, kuri gali būti ir saldi, pvz,. pusryčiams su džiovintais vaisiais, ir pikantiška – prie pagrindinių patiekalų.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Ekologiški geltonieji žirniai yra itin maistingi bei dažnai naudojami tradiciniams patiekalams, tokiems kaip žirnių sriubai arba žirnių ir spirgučių užkandžiui, gaminti.
Ekologiškos nekepintos grikių kruopos turi švelnų ir subtilų skonį. Dažniausiai naudojamas kaip priedas prie sriubų, troškinių, paštetų, kotletų, duonos užtepėlių.
Grikiai turi daug skaidulų, antioksidantų ir visas esmines amino rugštis, kurios itin naudingos žmogaus organizmui. Ekologiškos skrudintos grikių kruopos dažniausiai naudojamos kaip vakarienės ingredientas kartu su daržovėmis ar guliašu bei kaip priedas prie sriubų, troškinių ir paštetų.
Ekologiškos smulkintos avižos turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Ekologiškos pūstos soros puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.
Ekologiški viso grūdo Basmati ryžiai pasižymi subtiliu riešutų skoniu ir unikaliu aromatu.
Ekologiški grikių dribsniai puikiai tinka košėms, desertams, sausiems pusryčiams, grikių duonai praturtinti. Turi mažai riebalų, be cukrų.
Žalieji lęšiai yra puikus augalinių baltymų šaltinis. Tinka sriuboms, salotoms bei troškiniams.
Makaronai be glitimo, pagaminti iš rudųjų ryžių miltų.
Makaronai pagaminti iš 100% avinžirnių.
100% žaliųjų žirnių makaronai.
Bulgur'ą labai tinka naudoti įvairiems patiekalams gaminti - sriuboms, salotoms, įvairiems troškiniams, košėms, plovui, net desertams. Bulguro kruopos turi daugiau naudingų maistingų medžiagų nei ryžiai, kuskusas ar makaronai. Jose yra daug skaidulinių medžiagų ir baltymų, taip pat esama folio rūgšties, vitamino B.
Bolivinė balanda (angl. quinoa - kynva) - kynvos nereikia pildyti ankštiniais augalais, ji savaime yra visapusė maistinė kultūra!
Sojų faršas yra naudojamas kaip mėsos pakaitalas. Be GMO.
Tai greitai paruošiami, lengvi, greitai virškinami dribsniai, suteikiantys daug energijos.
Ekologiški stambūs avižų dribsniai. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą. Puikiai tinka košei, sausiems pusryčiams, maltiniams, paplotėliams. Turi daug skaidulinių medžiagų. Mažai cukrų.
Vertingas pasirinkimas pusryčiams arba sveikam ir greitam užkandžiui visos dienos metu!
Vertingas pasirinkimas pusryčiams arba sveikam ir greitam užkandžiui visos dienos metu!
Ši granola - vertingas pasirinkimas pusryčiams arba sveikam ir greitam užkandžiui visos dienos metu! ORIVEGO GRANOLA su žemės riešutų kremu yra puikus baltymų šaltinis, o kartu joje gausu ir organizmui naudingų skaidulų. Skonį ir maistinę vertę papildo traškios pūstos bolivinės balandos bei moliūgų sėklos ir anakardžių riešutai!
Pilno grūdo kvietiniai miltai puikiai tinka pilno grūdo duonai kepti, daržovių ir ankštinių daržovių paštetams tirštinti bei pilno grūdo makaronams gaminti.
Ekologiškos sojos pupelės yra puikus augalinių baltymų šaltinis.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite