Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Ekologiškas kokosų palmių žiedų cukrus AMRITA, 250 g

4,69 € su PVM

Ekologiškas kokosų palmių žiedų cukrus yra nerafinuotas, birus, švelniai rudos spalvos, savito skonio cukrus.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: AE-KOMC-250

Sertifikatai:

LT-EKO-001
Non EU Agriculture
Galiojimo data: 2025-03-31

Apie prekę

Kokosų žeidų cukrus, dar žinomas kaip kokosų cukrus arba palmių cukrus, yra natūralus saldiklis, gaunamas iš kokoso žiedų sulčių. Tai populiari alternatyva rafinuotam cukrui ir dažnai laikoma sveikesniu pasirinkimu dėl mažesnio glikemijos indekso ir didesnio maistinių medžiagų kiekio. 

Gamybos procesas:

Kokosų žiedų cukrus gaminamas renkant sultis arba nektarą iš kokoso palmių žiedų. Procesas apima nedidelį kiekį žiedpumpuriuose surenkamos sulos, kuri tada kaitinama ir išgarinama, kad susidarytų tirštas sirupas. Tada šis sirupas atšaldomas ir sukietėja, o po to sumalamas į granuliuotą arba miltelių pavidalo cukrų. Taip gaunamas kokoso žiedų cukrus.

Savybės:

Kokosų žiedų cukrus pasižymi išskirtiniu skoniu ir sodriu, karamelės skoniu, panašiu į rudąjį cukrų ar melasą. Spalva gali varijuoti nuo šviesiai iki tamsiai rudos, priklausomai nuo apdorojimo ir karamelizacijos laipsnio. Jis dažniausiai tiekiamas granulių arba miltelių pavidalu ir gali būti naudojamas santykiu "vienas su vienu" keičiant įprastą cukrų receptuose.

Sveikata:

Kokosų žeidų cukrus dažnai naudojamas kaip sveikesnis saldiklis, palyginti su rafinuotu cukrumi dėl šių priežasčių:

1. Žemesnis glikemijos indeksas (GI): kokosų žiedų cukraus glikemijos indeksas yra mažesnis, palyginti su stalo cukrumi, o tai reiškia, kad cukraus kiekis kraujyje didėja lėčiau ir stabiliau.

2. Maistingųjų medžiagų kiekis: jame yra nedidelis kiekis maistinių medžiagų, tokių kaip geležis, cinkas, kalis ir kai kurie antioksidantai, skirtingai nuo rafinuotų cukrų, kurie neturi maistinės vertės.

3. Mažiau apdorotas: kokosų žiedų cukrus yra mažiau apdorojamas, palyginti su rafinuotu cukrumi. Kokosų žiedų sultys pereina minimalų reikalingą procesą, kad taptų cukrumi.

4. Be dirbtinių priedų: paprastai gaminamas nenaudojant dirbtinių priedų ar cheminių medžiagų.

Tačiau, nors kokosų gėlių cukrus turi tam tikros galimos naudos, palyginti su rafinuotu cukrumi, jis vis tiek yra kalorijų šaltinis ir turėtų būti vartojamas saikingai. Tai tinkamas pasirinkimas ieškantiems alternatyvų tradiciniams saldikliams, ypač tiems, kurie ieško natūralių ir mažiau apdorotų variantų.

Gamintojas: UAB AMRITA
Kilmės šalis: ne ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškas kokosų palmių žiedų cukrus. 

Supakuota aplinkoje kurioje yra glitimo turinčių produktų, riešutų, sezamų, sojų.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė 1622 kJ/ 382 kcal             
Riebalų 0 g
    -iš kurių sočiųjų 0 g
Angliavandenių 94 g
    -iš kurių cukrų 83 g
Skaidulinių medžiagų                2.1 g
Baltymų 1.1 g
Druskos 0.7 g
Cholesterolio 0 mg

Naudojimas

Kokosų gėlių cukrus, dar žinomas kaip kokoso palmių cukrus arba tiesiog kokosų cukrus, yra natūralus saldiklis, gaunamas iš kokoso palmių sulčių. Dėl mažesnio glikemijos indekso ir didesnio maistinių medžiagų kiekio jis išpopuliarėjo kaip sveikesnė rafinuoto cukraus alternatyva. Štai kaip rekomenduojame naudoti kokosų gėlių cukrų:

1. Įprasto cukraus pakaitalas: kokosų žiedų cukrus gali būti naudojamas kaip tiesioginis įprasto baltojo arba rudojo cukraus pakaitalas daugelyje receptų. Jis turi panašų saldumo lygį, todėl paprastai galite jį naudoti santykiu 1:1. Atminkite, kad kokosų cukrus turi švelnų karamelės skonį, kuris gali pagerinti jūsų patiekalų skonį.

2. Kepiniai: kokosų žiedų cukrų galite naudoti kepdami pyragus, sausainius, bandeles ir kitus kepinius. Tiesiog pakeiskite jį į granuliuotą cukrų recepte. Karamelės skonis gali suteikti jūsų kepiniams nepakartojamą skonį.

3. Gėrimai: kokosų cukrų galima ištirpinti karštuose arba šaltuose gėrimuose, pvz., arbatoje, kavoje ar kokteiliuose. Maišykite, kol jis visiškai ištirps, reguliuodami kiekį pagal norimą saldumo lygį.

4. Avižiniai dribsniai ir košės: Pabarstykite kokoso žiedų cukrų ant avižinių dribsnių, košių ar jogurto, kad suteiktumėte daugiau saldumo ir skonio.

5. Padažai ir marinatai: kokosų cukrus gali būti naudojamas marinatams ir padažams saldinti. Tai ypač būdinga Azijos įkvėptuose patiekaluose.

6. Desertų užpilai: kokosų žiedų cukrų naudokite kaip desertų, pvz., vaisių salotų, ledų ir pudingų, užpilą.

7. Naminė granola ir energijos batonėliai: gamindami savo granolą ar energetinius batonėlius, pakeiskite įprastą cukrų kokosų cukrumi, kad patiekale būtų daugiau maistinių medžiagų.

8. Konservai ir uogienės: Kokosų cukrų galite naudoti kaip naminių konservų ir uogienių saldiklį.

9. Karamelizacija: dėl savo karamelės skonio kokosų žiedų cukrus puikiai tinka karamelizuojant daržoves ar mėsą.

Atminkite, kad kokosų cukrus gali būti šiek tiek tamsesnės spalvos nei tradicinis cukrus, o tai gali turėti įtakos jūsų patiekalų išvaizdai. Be to, nors kokosų cukrus laikomas geresne rafinuoto cukraus alternatyva, jis vis tiek yra cukrus ir turėtų būti vartojamas saikingai kaip subalansuotos mitybos dalis.

Eksperimentuokite su kokosų gėlių cukrumi įvairiuose receptuose, kad sužinotumėte, kaip geriausiai pritaikyti produktą savo kasdieniams poreikiams.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiškas kokosų palmių žiedų cukrus AMRITA, 250 g

Ekologiškas kokosų palmių žiedų cukrus AMRITA, 250 g

Ekologiškas kokosų palmių žiedų cukrus yra nerafinuotas, birus, švelniai rudos spalvos, savito skonio cukrus.