Gvazdikėlių CO2-se ekstraktas AMRITA 5 ml

2,39 € su PVM478,80 € / 1 l

3,99 € su PVM

Labai tinka gaivinti ir valyti orui.

Natūrali kvapioji medžiaga. Saugoti nuo vaikų.

Prekės kodas: E035.001-5

Galiojimo data: 2025-01-31

Gvazdikėlių pumpurų eterinis aliejus išgautas CO2 ekstrakcijos būdu iš gvazdikmedžio žiedų pumpurų. Pasižymi intensyviu, labai aromatingu ir saldžiu kvapu bei stipriu deginančiu skoniu.  

Namuose gvazdikėlių CO2 ekstraktas gali puikiai pasitarnauti norit atgaivinti ir išvalyti orą. Be to šio aromato nemėgsta kandys. Pakanka vos kelių lašų spintoje nepageidaujamų kenkėjų atbaidymui. 

Gvazdikėlių pumpurų CO2 ekstraktas plačiai naudojamas ir kosmetikoje. Jis tinka inkštiruotai bei į aknę linkusiai odai. Tiesa naudoti jį reiktų atsargiai, kaip ir kitus aštrius eterinius aliejus, ir skiesti su augaliniu baziniu aliejumi. O parfumerijoje gvazdikėlių pumpurų aromatas net laikomas afrodiziaku. Jis puikiai dera su ylang-ylang bei rožių eteriniais aliejais.

Dėl sudėtyje esančių aktyvių medžiagų, gvazdikėlių eteriniai aliejai padeda skatinti odos regeneraciją.

Taip pat gvazdikėlių CO2 ekstraktas gali būti naudojamas ir burnos bei dantų higienai palaikyti. 

Kadangi gvazdikėlių CO2 ekstraktas yra pakankamai stiprus, jį reikėtų naudoti atsargiai - 200 ml vandens, valymo priemonės ar muilo pakanka vos 1 - 2 lašų.

Apie gvazdikėlius 

Kvapnusis gvazdikmedis (Syzygium aromaticum, sin. Caryophyllus aromaticus) yra kilęs iš šiaurinių Molukų salų. Tai iki 18–20 m aukščio medis, priklausantis mirtinių (Myrtaceae) šeimai. Žydi dukart per metus smulkiais baltais arba rožiniais žiedais, sudarančiais vaisių kekes.

Gvazdikėlis - labai senas vienas stipriausiai kvepiančių prieskonių, labai vertinamas Europos, Šiaurės Afrikos ir didelės dalies Azijos virtuvėse. Yra pasakojama, jog senovės Kinijoje gvazdikėlius naudota kaip priemonę pagerinti burnos kvapui. Sakoma, jog visi norintys pakliūti pas imperatorių į priėmimą, turėdavę pakramtyti gvazdikėlių ir tik panaikinę nemalonų burnos kvapą galėdavę  bendrauti su valdovais. 

Dėl ypač ryškių aromatinių savybių, daugybę amžių gvazdikėliai buvo viena populiariausių prekių, keliavusių į Europą. Gvazdikėliui buvo priskiriamos nepaprastos savybės ir galios, kartais net pačios fantastiškiausios.

Apie CO2 ekstraktus

Sparčiai populiarėjant įvairiems eterinių aliejų panaudojimo būdams – aromaterapijoje, kosmetikoje, kulinarijoje, parfumerijoje - kinta ir jų išgavimo metodai. Visiems žinomą distiliavimą, kuris tik iš dalies, atspindi tikrąjį gyvo augalo skleidžiamą kvapą, keičia nauja technika - ekstrakcija anglies dioksidu (CO2).

Anglies dioksidas (CO2) naudojamas aromatinių medžiagų išskyrimui iš augalinių medžiagų, vietoj įprastų angliavandenilių ar garų. Aukšto slėgio metu, CO2 yra spaudžiamas kol pasiekia skysčio tankį ir tampa „superkritiniu“ anglies dioksidu - nei dujos, nei skystis. Šioje būsenoje jis gali veikti kaip švelnus ir grynas tirpiklis. Šio ekstrakcijos metodo grožis yra tas, kad CO2 greitai ir visiškai išgaruoja, nepaliekant jokių likučių. Procesui nereikia kaitros, tai užtikrina visų vertingų medžiagų išsaugojimą. Gauto aliejaus aromatas yra panašesnis į natūralių augalų nei garais distiliuotų eterinių aliejų. Kvapas pilnesnis, išgaunama daugiau atspalvių. Jus sužavės dar neatrasti konkretaus ekstrakto išraiškingi niuansai. Šis metodas yra saugus aplinkai, juda uždaru ciklu.

CO2 ekstraktai skirstomi į superkritinius atrankiuosius (CO2- select) ir superkritinius visuminius (CO2 - total).

Superkritinis atrankusis (CO2-se) – išgaunamas naudojant mažesnį slėgį, o gautas aliejus yra panašesnis į eterinį aliejų, nes išskiriami tik lengvesni aromatiniai komponentai. Nepaisant to COmetodu išgauti ekstraktai yra išraiškingesnio kvapo. Priklausomai nuo išgavimo būdo ir augalo, ekstrakte gali būti nuo 3% iki 50% eterinių aliejų. 

Superkritinis visuminis (CO2-to) - išgaunamas naudojant didesnį slėgį, kuris ištirpina daugiau augalo sudedamųjų dalių. Rezultatas gali būti tirštesnės konsistencijos arba net panašus į vašką ir labiau primena visą augalą, o ne tik augalo eterinio aliejaus frakciją. Priklausomai nuo išgavimo būdo ir augalo, ekstrakte gali būti nuo 35% iki 95% eterinių aliejų. Kieti CO2-to ekstraktai lengvai ištirpsta indelį palaikius karštame vandenyje. Naudojant gamyboje, prieš sumaišant rekomenduojama pašildyti ir kitus ingridientus.

CO2 ekstraktus perkame tiesiogiai iš ilgą patirtį CO2 ekstragavime turinčių gamintojų, kurie taiko itin aukštus kokybės standartus.

Laikyti sausoje, tamsioje vietoje. 

Dėmesio! Didelė koncentracija. Saugoti nuo vaikų. Saugoti nuo patekimo į akis. 

Fasuotojas: AMRITA - UAB EKO PIRK, Mokslininkų g. 6A, Vilnius.

Gamintojas: UAB EKO PIRK - AMRITA

Sudedamosios dalys: gvazdikėlių CO2-se ekstraktas (lot. Eugenia caryophyllus).

Ribotai naudoti maisto produktuose - 0.5 lašo vienam litrui/kilogramui patiekalo.

Gvazdikėlių naudojimas kulinarijoje

Gvazdikėliai, pasižymintys aštriu ir deginančiu skoniu, naudojami ryžių ir jų patiekalų gardinimui, taip pat įvairiems marinatams, konservams. Ypatingai tinka gardinti kopūstų patiekalus. Vertinamas ir ruošiant padažus, makaronus, taip pat ir saldumynus bei kepinius. 

Gvazdikėlis įeina į tokių garsių prieskonių mišinių sudėtį, kaip "curry", "garam masala", "usianmian" ir kt. Derinyje su cinamonu, kardamonu ir muskato riešutu gvazdikėlis naudojamas saldiems patiekalams ruošti: pudingams, kompotams, meduoliams, pyragėliams, užkeptiems vaisiams. Gvazdikėliu gardina įvairiausius šaltus užkandžius, sriubas, žuvienę, sultinius, košes, plovus, daržovių patiekalus, pomidorų padažus, arbatą, kavą. Patariama paruošus patiekalą, kuriame naudojote nemaltus gvazdikėlius, prieš patiekiant juos išimti. Perkandus patiekale paliktą gvazdikėlį, burną nudegina aštriai kartus pojūtis, kuris ne visiems gali būti malonus.

Kiti panaudojimo būdai

Gvazdikėlių CO2 ekstraktą taip pat galima naudoti kosmetikai, parfumerijai, aromaterapijai. Taip pat masažams, įtrinimams, kompresams, inhaliacijoms. 

Aromaterapijoje naudokite iki 4 lašų. Geriausia pradėti nuo vieno lašelio ir didinti pagal poreikį. Aromatinėms vonioms gvazdikėlių CO2 ekstraktą rekomanduojama naudoti jau praskiestą. 

Gvazdikėlių CO2 ekstraktas buityje

Gvazdikėliai pasižymi antibakteriniu poveikiu, todėl naudingas buityje tiek paviršių valymui, tiek oro gryninimui. Kadangi šis aliejus pakankamai stiprus, jį reikėtų naudoti atsargiai - 200 ml vandens, valymo priemonės ar muilo pakanka vos 1 - 2 lašų gvazdikėlių eterinio aliejaus ar CO2 ekstrakto. 

Dėmesio! Gvazdikėlių CO2 ekstraktas aštrus, todėl patartina jį visada skiesti arba naudoti labai mažais kiekiais. Nenaudoti esant jautriai odai. Nenaudoti nėštumo metu.  

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Gvazdikėlių CO2-se ekstraktas AMRITA 5 ml

Gvazdikėlių CO2-se ekstraktas AMRITA 5 ml

Labai tinka gaivinti ir valyti orui.

Natūrali kvapioji medžiaga. Saugoti nuo vaikų.