Ekologiška raudonoji bolivinė balanda (kynva) AMRITA, 400 g

5,50 € su PVM

Galima valgyti kaip košę, dėti į sriubas, salotas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų. Turi daug skaidulinių medžiagų. Puikus baltymų šaltinis.

Prekės kodas: AE-KYNR-400

Galiojimo data: 2020-07-12

Kynva (lot. Chenopodium quinoa), taip pat žinoma kaip bolivinė balanda, yra Pietų Amerikoje augantis augalas, kurio vaisiai itin turtingi maistinėmis medžiagomis. Pietų Amerikoje tai labai svarbus maistui augalas jau daugiau nei 6000 metų. Inkų laikais buvo garbinamas kaip šventas augalas - „javų motina“. Neseniai pradėtas auginti ir Šiaurės Amerikos kalnuotose vietovėse. Kynvos augalas nepriklauso javams, tačiau jų vaisiai kulinarijoje traktuojami kaip grūdai. Grūdai būna juodi, tamsiai rudi, raudoni, rožiniai, gelsvi, balti.

Kynva lengvai virškinama. Joje nėra glitimo. Dėl šių savybių kynva pastaraisiais metais labai išpopuliarėjo visame pasaulyje.

Bolivijoje užaugintas, Didžiojoje Britanijoje supakuotas ir sertifikuotas ekologiškas produktas.

Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje.

Gamintojas: AMRITA - UAB EKO PIRK.
Kilmės šalis: Bolivija.

Sudedamosios dalys: ekologiška raudonoji kynva (bolivinė balanda).

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė 1505kJ/356 kcal
Riebalų 7.1 g
           - iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0.96 g
Angliavandenių 64.3 g
          - iš kurių cukrų 3.5 g
Skaidulinių medžiagų 13 g
Baltymų 13.7 g
Druskos 0 g

Kynva jau perplauta, tad jos nereikia prieš verdant plauti. Verdant naudoti 1 dalį kynvos su 2 dalimis vandens. Virti 15-20 min kol išbrinks ir bus sugertas vanduo. Taip pat galima jos dėti į sriubas ir troškinius.

Galima prieš verdant pakepinti. Išvirti grūdai tampa spiralės formos ir maloniai traška.

Patiekti galima pikantiškuose patiekaluose, taip pat kaip garnyrą vietoj kitų kruopų.

Kynvą galima valgyti ir kaip karštą košę (su prieskoniais, arba saldžią su riešutais ir vaisiais), šaltą su pupelėmis, moliūgų sėklomis ir žalumynais kaip salotas, dėti į sriubas, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų. Iš kynvos gaminami ir makaronai bei miltai.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Man ji labai skani. Maisau su sviesia bolivine balanda ir gaunasu spalvinga, skani ir sveika kose :) Valgom visa seima! :)

2016-03-08
Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiška raudonoji bolivinė balanda (kynva) AMRITA, 400 g

Ekologiška raudonoji bolivinė balanda (kynva) AMRITA, 400 g

Galima valgyti kaip košę, dėti į sriubas, salotas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų. Turi daug skaidulinių medžiagų. Puikus baltymų šaltinis.