Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.

    Kodėl vitaminas D vaikams toks svarbus?

    Tėvai vaikams nuolat primena, kad reikia liautis sėdėti prie kompiuterio ir eiti į lauką. O dabar išsiaiškinta viena svarbi priežastis, kodėl vaikai turi praleisti kiek įmanoma daugiau laiko saulės šviesoje, kad gautų vitamino D.

    Vaikams, kuriems trūksta vitamino D, yra didesnė rizika susirgti lėtiniu padidėjusiu kraujospūdžiu (hipertenzija), nežiūrint to, kad jie dar tik vaikai.

    Iš tiesų vaikams, kurie yra gimę su mažesne vitamino D koncentracija, gali būti 40 proc. didesnė rizika, kad nuo 3 iki 18 metų amžiaus jiems bus padidėjęs kraujospūdis, ir daugiau nei dukart didesnė hipertenzijos rizika, kai vitamino D koncentracija nuolat buvusi itin maža visą ankstyvą vaikystę nuo gimimo.

    Tyrėjai is Džonso Hopkinso universiteto (Johns Hopkins University) tai konstatavo tikrindami 775 vaikų vitamino D koncentraciją nuo jų gimimo momento iki 18-tojo gimtadienio.

    Vaikai, kurie negauna pakankamai daug saulės šviesos, turėtų vartoti vitamino D papildomai ir valgyti produktų, kuriuose gausu šio vitamino, pvz., kiaušinių ir lašišos, - rekomenduoja tyrėjai.

    Hypertension, 2019, 74:421-30

    Šaltinis: leidinys “Ko gydytojai tau nepasako?”, Nr. 5/6 (71/72), Gegužė/ Birželis 2020

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login