Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.

    Kaip naudoti eterinius aliejus namuose?

    Eteriniai aliejai puikūs ne tik aromaterapijai, bet ir namų švaros pojūčiui sukurti. Jau nuo seno citrinos, arbatmedžio, rozmarino, levandų ar pipirmėčių eteriniai aliejai yra žinomi kaip puikūs namų švaros pagalbininkai. O tokie eteriniai aliejai kaip apelsinų, pušų ar eukaliptų dažnai yra vienos pagrindinių valymo produktų sudedamųjų dalių.

    O štai ir keletas patarimų, kaip namuose galite panaudoti eterinius aliejus.

    1. Susikurkite savo natūralų oro gaiviklį

    Tai akivaizdu, bet labai naudinga! Įlašinkite mėgiamo eterinio aliejaus į purškiamą butelį su distiliuotu vandeniu. Naudokite pagal poreikį. Pavyzdžiui, gaiviklį su levandų eteriniu aliejumi galite purkšti ant patalynės. Jis suteiks malonaus ir gaivaus aromato. 

    2. Atbaidykite kenkėjus

    Ant vatos diskelio užlašinkite keletą lašų eterinio aliejaus ir išdėliokite patalpoje, kurioje norisi atbaidyti kenkėjus. Pavyzdžiui, pipirmėčių eterinis aliejus gali padėti atbaidyti peles ir vorus, o levandų, citronelių, citrinžolių ir rozmarinų eteriniai aliejai - skraidančius vabzdžius.

    3. Suteikite gaivos drabužiams

    Užlašinkite keletą lašų mėgiamo eterinio aliejaus ant vatos diskelio ar medžiagos skiautės ir įdėkite šį natūralų kvapiklį į spintą ar komodą. Eterinio aliejaus aromatas pasklis ir suteiks malonaus kvapo drabužiams. Taip pat sukursite puikų kvapiklį, panaudodami medžiaginį maišelį su ryžiais ir įlašintais keliais lašais mėgiamo eterinio aliejaus.

    4. Giliai įkvėpkite

    Keletas lašų eukaliptų eterinio aliejaus karštoje vonioje, drėkintuve ar tiesiog puode karšto vandens gali padėti lengviau atsikvėpti.  

    5. Ne pelėsiui!

    Įmaišykite arbatmedžio eterinio aliejaus į vandenį ir užpurkškite ant pelėsio pažeistos vietos. Palikite, leiskite nudžiūti ir nuvalykite. 

    6. Dezodoruokite šiukšliadėžes

    Į karštą muiluotą vandenį įlašinkite šiek tiek eukalipto eterinio aliejaus ir praskalaukite šiukšledėžę. Tai suteiks švaros ir gaivos kvapo. 

    7. Panaikinkite nemalonų pėdų kvapą

    Batų kvapui pagerinti naudokite baziliko arba levandų eterinį aliejų. Galite šiais aliejais suvilgyti vatos diskelį, įdėti į batą ir palikti per naktį. 

    8. Suteikite indams spindesio

    Į indaplovę įlašinkite kelis lašus citrinos eterinio aliejaus. Jis suteiks indams spindesio. 

    9. Panaudokite sausam skalbimui

    Jei turite baldus iš netikros odos, galite jiems suteikti gaivumo eterinio aliejaus ir sodos mišinio pagalba. Užbarstykite ant baldų ir su dulkių siurbliu išsiurbkite. Šiai procedūrai puikiai tiks citrinų, pipirmėčių, levandų ir ylang-ylango eteriniai aliejai.

    10. Atbaidykite naminių gyvūnėlių kvapus

    Panaikinkite naminių gyvūnų kvapą į valiklį įlašinę eterinio aliejaus, pavyzdžiui citrinžolių ar pelargonijų.

    11. Palaikykite švarą tualete

    Į tualeto baką įlašinkite keletą lašų arbatmedžio eterinio aliejaus, kaskart nuleidus vandenį, pasklis malonus gaivus kvapas.  

    12. Panaikinkite lipnumą

    Citrinų ir apelsinų eteriniai aliejai gali padėti atsikratyti daugybės įvairių lipnių medžiagų. Panaudojus ant drabužių, iškart juos išskalbkite, kad išvengtumėte dėmių. 

    Ir tai tikrai ne visi eterinių aliejų panaudojimo būdai namų švarai ir gaivai palaikyti! Vos keli lašai natūralaus kvapnaus eterinio aliejaus gali padėti sukurti nepaprastą namų atmosferą. 

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login