Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.

    Apie Imunitetą ir Supermaistą. AMRITA MORINGA milteliuose yra vitaminai K, A, E, bei Fe, Ca, Mg. Gausu baltymų bei skaidulinių medžiagų

    Gaunu vis daugiau klausimų imuniteto stiprinimo tema. Turiu sukaupusi daug žinių, tad atėjo laikas jomis pasidalinti.  

    Prekiaujame itin novatoriškais, natūraliais ir gerai įsisavinamais vitaminais, tad esu įpratusi tikrinti referencines vertes ir nuolat papildyti racioną vienais ar kitais vitaminais. Vitaminus atrinkti padėjo dietologė (Nutritional Therapist, certified Functional Medicine Practitioner) iš Didžiosios Britanijos Aira Mahandru. Baigusi Natūropatinės medicinos koledžą Londone, ji ir kiti kolegos gauna naujausius vitaminus ir maisto papildus, testuoja, tikrina veiksmingumą. Tad jos dėka atrinkti ypač gero įsisavinimo purškiami BetterYou bei natūralūs TOGEATHER vitaminai ir mineralai (kainos mūsų e-parduotuvėje dažniausiai geresnės :), lengvo įsisavinimo, mažiau vidurius kietinanti VEGA geležis (bisglycinate forma). (Deja, tiekimas dabar dėl COVID situacijos labai stringa...)

    Tačiau... prisipažinsiu, jog augalų milteliai (Super Food) buvo gan apleista mano sritis, kol vieną dieną atkreipiau dėmesį, jog pvz. CAMU CAMU milteliuose yra labai (netgi „nerealiai“ ;) daug Vitamino C!  Neįtkėtina!!! Tik viename šaukštelyje (5g) ekologiškų AMRITA vaistinės juodmirtės CAMU CAMU miltelių yra net 625% RMV (rekomenduojamos dienos normos) Vitamino C! Ir tai natūralus produktas iš gamtos! Puoliau nagrinėti nuodugniai visų augalinių miltelių referencines vertes ir nuolat rytais plaktis vaisinius kokteilius su tuo metu mano organizmui reikalingomis medžiagomis. Efektas džiugina! Padaugėjo energijos, pagerėjo nuotaika. 

    Bet šį kartą plačiau apie Ekologiškus MORINGA miltelius AMRITA

    Po vasaros suprastėjo regėjimas, tad išsinagrinėjus Moringos miltelių sudėtį, jau kitą rytą plakiausi kokteilį su jais;) Toks platus spektras vitaminų, mineralų ir tokių didelių koncentracijų – itin retas atvejis augaliniuose milteliuose.

    100 g produkto yra net:

          -  31,1 g skaidulinių medžiagų

          - 23,1 g baltymų

    15 gramų (3-juose arbat. šaukšt.) produkto yra:

           - Vitamino K – 320% RMV*

           - Vitamino A – 293% RMV*

           - Geležies (Fe) – 70% RMV*

           - Kalcio (Ca) – 45% RMV*

           - Magnio Mg) – 29% RMV*

           - Vitamino E – 25% RMV*

    RMV* - Referencinė Maistinė Vertė (rekomenduojama suvartoti per parą)

    Baltymai padeda palaikyti raumenų masės augimą ir juos išsaugoti.

    Vitaminas K padeda palaikyti normalią kaulų būklę ir normalų kraujo krešėjimą. 

    Vitaminas A padeda palaikyti normalią odos būklę, išsaugoti normalų regėjimą. Padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą.

    Geležis padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą, mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.

    Kalcis reikalingas normaliai kaulų ir dantų būklei palaikyti. Kalcis padeda palaikyti normalius: kraujo krešėjimą, energijos apykaitą, raumenų veiklą, nervų impulso perdavimą, nervų sistemos veiklą, virškinimo fermentų veikimą, normalų kraujospūdį.

    Magnis padeda palaikyti normalią energijos apykaitą ir normalią nervų sistemos veiklą. Magnis yra svarbus normaliai nervų sistemos veiklai, normaliai raumenų funkcijai, normaliai baltymų sintezei, jis padeda palaikyti normalią psichologinę funkciją.

    Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.

    Čia tik keletas teiginių, kurie įstatymais yra leistini vartoti prekybininkams. Plačiau info ieškokite interneto platybėse ;)

    Rekomenduoju rūpintis savimi ir bent porą kartų metuose pasidaryti išsamų organizmo tyrimą, kas padės suprasti silpnąsias jūsų orgaizmo vietas, bei kokių medžiagų jums dažniausiai trūksta. Pagal tai koreguoti mitybą. O jei šiuo metu neturite tokios galimybės, išsinagrinėkite požymius kiekvienos medžiagos trūkumo ir įtraukite žaliuosius ar vaisinius kokteilius su augaliniais milteliais bei sėklomis į savo kasdienę mitybą.

    Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas. 

    Ir tai ne tik lozungas, rašomas prie visų vitaminų, mineralų ar augalų miltelių. Ypatingai svarbu dienos bei valgymo režimas. Plius svarbu valgyti įvairų maistą. Tarkime, valgant daržoves ir vaisius, reiktų atkreipti dėmesį, kad valgytumėte skirtingų spalvų produktus, kad meniu būtų ir žalių daržovių ar lapų, o vaisių asortimente mėlynų uogų, o ne tik geltoni bei oranžiniai produktai. 

    Nepamirškire raugintų kopūstų bei agurkų!

    Valgant kruopas, svarbu neužsiciklinti ties lengviausiai išverdamais grikiais ir ryžiais (beje pamirškite baltuosius ryžius - valgykite tik rudus, raudonus ar juoduosius ryžius, nes juose gerokai daugiau naudingų medžiagų). Vartokite vis kitas kruopas, lešius ar pupeles iš plataus mūsų asortimento:

    Grūdų produktai

    Ankštiniai 

    Kruopas, grūdus ar košes būtina pagardinti sveikais riebalais – ekologišku (NERAFINUOTU) kokosų aliejumi arba lydytu sviestu GHI (ghee).

    Ribokite cukrų bei pirktinius saldumynus, pamirškite saldžiuosius gazuotus gėrimus.

    Ir žinoma, jei tik leidžia galimybės, vartokite ekologiškus produktus.

    P.S. Būtina išbandyti vaisių kokteilius, su šiek tiek špinatų ar kitų žalumynų, SuperFood milteliais bei sezamų, linų bei chia sėklomis besiskundžiantiems vidurių užkietėjimu. 

    PATARIMAS

    Kad kokteiliai su augalų milteliais būtų skanūs, pridėkite ekologiškų džiovintų datulių ar vieną iš AMRITA ekologiškų augalinių sirupų.

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login