Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.

    Diena su Tautmile. Laiškas nuo Eimės

    Sveiki, mieli skaitytojai,

    Šiandien noriu su Jumis pasidalinti, kokie nuotykiai laukia Tautmilės prieglaudėlėje dirbančių ir savanoriaujančių žmonių.

    Praveri prieglaudėles duris, o ten dešimtys blizgančių ir Tavęs pasiilgusių akių. Gera dirbti darbą, kuris yra mielas širdžiai, - maloniai dalinosi savo patirtimi Tautmilės prieglaudėlės Rasų filialo vadovė. Čia jie turi ypatingą katiną Silvestrą, kuris buvo rastas dėžutėje su pridėtu buteliuku vandens bei šeiminkų rašteliu, nurodančiu katino vardą bei atliktų skiepų informaciją. Silvestras serga cukralige ir jam būtina du kartus per dieną suleisti insuliną - šia svarbia procedūra prasideda kiekvienas rytas prieglaudėlėje.

    8 val 30 minučių pasirodo savanoriai. Nors karantinas apsunkino šalies gyvenimo ritmą bei paveikė ekonomiką, tačiau Tautmilėje džiaugiamasi išaugusiu savanorių skaičiumi, kurie rūpinasi ir su meile du kartus per dieną išveda pavedžioti keturkojus prieglaudos gyventojus. Atlikę rytinę mankštelę ir prajudinę savo kojytes šuniukai apdovanojami pusryčiais, taip pat maistas patiekiamas ir kitiems prieglaudos numylėtiniams - katėms bei katinams. Kitaip nei šunys, katės ir katinai maitinami vieną kartą per dieną, o maisto kiekis yra paliekamas jų pačių saiko ir sotumo jausmui. Išskirtinis tik ponaitis Silvestras, kurio mityba yra kruopščiai prižiūrima ir normuojama.

    Vėliau gyventojams yra poilsio ir ramybės metas, o jų prižiūrėtojams - darbymetis. Tvarkomos ir valomos prieglaudėlės patalpos, pas veterinarus vežami ligoniukai gyvūnai, atsiliepinėjamia į skambučius ir gelbstimi gyvūnai. Taip pat kiekvienais metais šylant orui Tautmilės prižiūrėtojų dienos yra skiriamos laukinių kačių gaudymui ir sterilizavimui. Tautmilė kartu su Grinda rūpinasi, jog pavasarėjant kiek įmanoma daugiau kačių būtų sterilizuotos tam, kad nesusidarytų sąlygos atsirasti dar didesniam kiekiui benamių katyčių/kačiukų. Žinoma, neįmanoma užtikrinti visų laukinių kačių sterilizacijos, tačiau pastangos dedamos tam, jog jų būtų kiek įmanoma mažiau. Sterilizuotoms laukinėms katėms Tautmilės prieglaudėlė neretai suranda šeimininkus ir su džiaugsmu išlydi jas į šiltus ir mylinčius namus.

    Ir taip ateina 17 valanda, kai geraširdžiai savanoriai vėl susirenka, gražuolius keturkojus, vizginančius uodegas, ir išveda juos vakariniui pasivaikščiojimui. Išsižaidę, išsilakstę ir prisidūkę, skaniai pavakarienevę keturkojai grįžta į savo aptvarėlius, kuriuose ramiai ilsisi ir pasitinka naktį. O ryte nubudus viskas vėl kartojasi nuo pradžių: Silvestras, pasivaiksčiojimas su savanoriais ir jų dėmesys, pusryčiai...

    Taip bėga dienos Tautmilės prieglaudėlėje - kartais gyvuniukus su džiaugsmu išlydint į naujus namus, o kartais su ašaromis akyse palydint jų sielas. Šis ratas jau nesustodamas sukasi beveik dešimtmetį ir esame Jums kiekvienam nepaprastai dėkingi, jog apsipirkdami AMRITA PLANET internetinėje parduotuvėje skiriate paaukojimą šiai beglobių gyvūnų rūpinimosi misijai.

    Kitame naujienlaiškyje papasakosiu Jums apie ypatingus momentus, kai išvyksta senjorai. Iki susitikimo!

    Su meile,

    Eimė

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login