Jums reikės:
Rutuliukams:
1 puod. avižų dribsnių
20 vnt datulių
Pagrindui:
1/2 puod. žemės riešutų sviesto
20 vnt datulių
2 puod. migdolų miltų
Antram sluoksniui:
1 ir 1/2 puod. anakardžių riešutų (mirkytų bent 4val)
600g šaldytų bananų
6 v.š agavų sirupo
Papuošimas:
3 v.š kakavos sviesto (tirpinto)
3 v.š kakavos
1 a.š agavų sirupo
Ruošimas:
Rutuliukai:
1. Į S formos smulkintuvą dėkite datules, avižų dribsnius ir smulkinkite kol masė bus sulipusi.
2. Darykite skirtingo dydžio rutuliukus ir atidėkite į šoną.
Pagrindas:
3. Į S formos smulkintuvą dėkite žemės riešutų sviestą, datules, migdolų miltus ir smulkinkite iki vientisos masės.
4. Imkite norimą formą, dėkite gautą masę, spustelėkite, kad masė būtų tvirta.
Antras sluoksnis:
5. Taip pat į S formos smulkintuvą dėkite bananus, nusausintus anakardžius, agavų sirupą ir plakite iki vientisos masės.
6. Gautą masę dėkite ant paruošto pagrindo.
7. Ant viršaus dėkite pagamintus rutuliukus, spustelėkite, kad įsitvirtintų.
8. Paruoštą tortą dėkite į šaldiklį per naktį, arba bent 6 val.
Papuošimas:
9. Ištraukite iš šaldiklio, palaikykite kelias minutes, ištraukite iš formos.
10. Papuoškite viršų.
11. Kakavos sviestą, kakavą ir sirupą sumaišykite kartu.
12. Apipilkite šonus.
13. Nepamirškite pasilikti iš ant viršaus.
14. Palaukite kol atitirps bent 30 min.
Receptas: Vegan Pipiras
Kakavos sviestas – augaliniai riebalai išgaunami iš kakavmedžio sėklų. Turi subtilų šokolado aromatą ir skonį.
Skanios, minkštos datulės, kurios gali būti naudojamos kaip užkandis ar saldus ingredientas gėrimams, kremams, sausainiams, pyragams ir saldainiams gaminti.
Anakardžiai - puikus ir maistingas užkandis. Valgomi vieni, kaip užkandis. Dedami į salotas, desertus. Anakardžius tinka dėti į troškinius, ypač vegetariškus (vietoje mėsos).
Kepiniams suteikia švelnų migdolams būdingą skonį.
Puikus energijos šaltinis. Turi daug skaidulinių medžiagų.
Tinka saldinti karštuosius gėrimus, paskaninti košes, ledus, blynus, vaisių, varškės patiekalus, dėti į kepinius ar kitus saldžius patiekalus. Saldesnis už įprastą cukrų. Turi žemą glikemijos indeksą.
Be pridėto palmių aliejaus, cukraus ar druskos. Tinka vegetarams ir veganams.
Puikiai tiks karšto šokolado ir kitų karštų gėrimų gamybai, pieno kokteiliams gardinti, pudingams, įvairiems kepiniams, desertų papuošimui.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite