Saldus moliūgų vyniotinis

    Jums reikės: 

    1,5 puod. moliūgų tyrės
    0,5 puod. ekologiško ryžių gėrimo
    1/4 puod. nerafinuoto cukranendrių cukraus
    1 a.š. cinamono
    2 puod. avižų dribsnių
    1 puod. migdolų miltų
    1 v.š. kepimo miltelių

    Įdarui:

    400 g datulių
    4 v.š. kokosų pieno miltelių
    1/4 puod. vandens

    Papuošimui:

    Šilkmedžio uogų ir kokoso drožlių

    Ruošimas:

    1. Iškepkite moliūgą 180°C temperatūroje (apie 20-30 min. priklausomai nuo dydžio). Atvėsinkite ir sutrinkite iki vientisos masės.
    2. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
    3. Gautą moliūgo tyrę suplakite kokteilinėje kartu su ryžių gėrimu ir cukrumi.
    4. Avižų dribsnius sumalti kokteiline iki miltų.
    5. Migdolų miltus sumaišyti su cinamonu, gautais avižų dribsnių miltais bei kepimo milteliais.
    6. Skystąją masę sumaišyti su paruoštais miltais.
    7. Dėkite gautą masę į kepimo formą kuo didesnę. 
    8. Kepkite apie 20-25 min, 180°C temperatūroje.
    9. Atvėsinkite ant atvėsinimo grotelių.
    10. Į kokteilinę dėkite datules, kokoso pieno miltelius, vandenį ir suplakite iki vientisos masės.
    11. Ant iškepto lakšto tepkite gautą datulių kremą.
    12. Susukite (atsargiai!!!).
    13. Nepamirškite patepti viršaus datulių kremu. Papuoškite kokoso drožlėmis ir šilkmedžio uogomis.
    14. Palikite šaldytuve per naktį, kad sutvirtėtų.

    Receptas: Vegan Pipiras

Ingridientai

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite