Jums reikės:
3,5 kg moliūgo
250 g raudonųjų lęšių
0,5 puod. kokosų pieno miltelių
0,5 a.š. kajeno pipirų miltelių
0,5 a.š. druskos
Patiekimui:
sezamų sėklų ir gražgarstės
Ruošimas:
1. Užmerkite lęšius švariame vandenyje apie 24 val., jei neturite laiko bent keletui valandų.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
3. Supjaustykite moliūgą, išimkite sėklas.
4. Žievės nenulupkite, dėkite į kepimo forma žieve į apačią ir kepkite orkaitėje apie 40-60 min.
4. Tikrinkite, kad moliūgas visas būtų minkštas.
5. Ištraukite iš orkaitės, nulupkite nuo žievės.
6. Sutrinkite iki vientisos masės.
7. Į gautą masę dėkite nuplautus ir nusausintus lęšius, kokosų pieno miltelius ir prieskonius.
8. Virkite apie 20-30 min. ant mažos ugnies. Tikrinkite, kad lęšiai būtų išvirę.
9. Išvirtą sriubą patiekite su sezamų sėklomis ir gražgarste.
Receptas: Vegan Pipiras
Tinka visokiausiems troškiniams, mėsos patiekalams gardinti.
Kulinarijoje sezamo sėklos vartojamos kaip sudedamoji patiekalo dalis. Pavyzdžiui, itin populiarus užkandžių padažas, Vidurio Rytų šalyse vadinamas Tahini, gaminamas sutrynus trintuvu sausas paskrudintas sezamo sėklas kartu su alyvuogių aliejumi.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Šie kokosų pieno milteliai pagaminti iš šviežiai spausto kokosų pieno. Sudėtyje yra apie 65% kokosų aliejaus. Be pridėtinių kvapiklių.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite