Baklažanų ir „bulgur“ kruopų plovas

    Jums reikės:

    3 – 4 šaukštų išvalyto lydyto sviesto „ghee“ arba augalinio aliejaus; 
    0,5 l daržovių nuoviro (sultinio);
    125 g „bulgur“ kruopų;
    3 šaukštų kedro riešutų;
    ¼ šaukštelio asafetidos;
    ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
    nubraukto šaukštelio druskos.
    po šluotelę smulkiai sukapotų krapų ir petražolių;
    3 citrinos skiltelių.

    Ruošimo eiga

    Kol verdate daržovių nuovirą, baklažanus supjaustykite 1 cm storio riekelėmis, riekeles padalinkite ketvirčiais. Baklažanus sudėkite į sietą, gausiai pabarstykite druska, išmaišykite ir atidėkite į kriauklę 10–15 minučių. Tuo metu sausoje keptuvėje paskrudinkite kedro riešutus, kol švelniai apskrus. Baklažanus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad nusiplautų druska. Suberkite baklažanus ant sausos švarios virtuvinės pašluostės ir nusausinkite. Pasiruoškite patogiai visus kitus produktus. Keptuvėje įkaitinkite išvalytą lydytą sviestą ir suberkite asafetidą. Po kelių sekundžių sudėkite baklažanus. Kepkite iš abiejų pusių vartydami, kol gardžiai apskrus ir suminkštės. Kol kepa baklažanai, nukoškite daržovių nuovirą. Į keptuvę ant baklažanų suberkite sausas „bulgur“ kruopas, išmaišykite ir tuoj pat užpilkite nurodytu kiekiu daržovių nuoviro. „Bulgur“ kruopos labai greitai ir gausiai sugeria drėgmę. Turinį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 10–15 minučių, kol skystis susigers, o kruopos suminkštės. Pabaigoje suberkite skrudintus kedro riešutus, sudėkite žalumynus ir išmaišykite. Po poros minučių nukaiskite. Patiekite dar karštą su skiltele citrinos, kurią prieš valgant išspauskite ant plovo.

    Išeiga: 3 porcijos.

    Receptas: balarama.lt

Ingridientai

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite