Šiltos ir aštrios lęšių salotos su imbieru

    Jums reikės:

    200 g žaliųjų arba rudųjų lęšių; 
    3 saliero stiebų;
    2–3 pomidorų;
    150 ml naminio jogurto (arba tiek pat pirktinio be priedų);
    ½ šaukštelio „curry“ prieskonių mišinio;
    ½ šaukštelio ciberžolės;
    ¼ šaukštelio asafetidos;
    ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
    nykščio dydžio imbiero gumbo gabaliuko;
    ½ raudonos aitriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
    šluotelės petražolių, nuplautų ir smulkiai sukapotų;
    druskos (pagal skonį);
    kupino šaukšto išvalyto lydyto sviesto „ghee“ 

    Ruošimo eiga

    Lęšius užpilkite verdančiu vandeniu ir atidėkite valandai brinkti. Po valandos nupilkite, perplaukite švariu vandeniu, užpilkite nauju vandeniu, pasūdykite ir pastatykite virti. Virkite 15–20 minučių, tačiau stebėkite, kad lęšiai nepervirtų ir neišsileistų. Tuo metu nulupkite imbierą ir smulkiai sutarkuokite. Reikalingas tik minkštimas, plaušus išmeskite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Stambiai supjaustykite. Salierus supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje išlydykite ir įkaitinkite sviestą „ghee“ arba aliejų. Suberkite asafetidą, sudėkite aitriąją papriką ir sutarkuotą imbierą. Išmaišykite, pakepkite ir po keliolikos sekundžių sudėkite salierą. Prisukite ugnį ir leiskite salierui išsitroškinti. Jei reikia, keptuvę uždenkite. Po 7–10 minučių sudėkite pomidorus, juoduosius pipirus, „curry“, ciberžolę ir šiek tiek pasūdykite. Troškinkite maišydami 3–5 minutes, kol pomidorai truputėlį įšils. Tik neperkepkite – pomidoro gabalėliai turi likti neišsileidę. Išvirusius lęšius nukoškite, labai gerai nuvarvinkite, kad neliktų drėgmės, ir sudėkite į salotinę. Užpilkite troškintais salierais ir pomidorais. Išmaišykite ir leiskite šiek tiek praaušti. Supilkite jogurtą ir sudėkite smulkiai sukapotas petražoles. Viską gerai išmaišykite. Patiekite dar šiltas, tačiau skanios ir ataušusios. Patiekite su skrudinta duona ir grilyje, lauže arba orkaitėje keptais baklažanais, cukinijomis ir paprikomis.

    Išeiga: 4 porcijos.

    Receptas: balarama.lt

Ingridientai

  • 18
    0,58 € 0,89 € -35% Yra sandėlyje

    Ši druska gaunama iš Himalajų kalnų papėdės. Visiškai natūrali, neapdorota ir chemiškai nevalyta. 

    0,58 € 0,89 € -35%
    Sumažinta kaina!
    Yra sandėlyje
  • 2,39 € 2,99 € -20% Yra sandėlyje

    Juodieji pipirai ne tik suteikia aštresnį skonį, bet ir paryškina kiekvieno produkto skonį bei kvapą, todėl jų dedama beveik į visus patiekalus, net ir desertus. 

    2,39 € 2,99 € -20%
    Sumažinta kaina!
    Yra sandėlyje
  • 1,16 € 1,79 € -35% Yra sandėlyje

    Tinka dėti į pirmuosius ir antruosius (ne saldžiuosius) patiekalus kam patinka svogūno bei česnako skonis. Kvapu ir skoniu primena česnaką.  Jos dedama pagal skonį.

    1,16 € 1,79 € -35%
    Sumažinta kaina!
    Yra sandėlyje
  • 2,89 € Prekė su papildomais pasirinkimais

    Lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais. Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.

    2,89 €
    Prekė su papildomais pasirinkimais
  • 2,54 € 3,90 € -35% Yra sandėlyje

    Ciberžolė - švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis. Patiekalams suteikia gelsvą atspalvį. Labai mėgstama Vidurinėje Azijoje patiekalams gardinti.

    2,54 € 3,90 € -35%
    Sumažinta kaina!
    Yra sandėlyje
  • 8,49 € Yra sandėlyje

    Tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą). Taip pat puikiai tinka košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be laktozės. 

    8,49 €
    Yra sandėlyje

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite