Minkšti moliūgų ir bananų sausainiai

    Jums reikės: 

    350 g moliūgo

    1 banano

    2 st. speltos miltų

    100 g lydyto sviesto

    100 g cukraus

    100 g razinų

    70 g graikinių riešutų

    1 a. š. sodos

    žiupsnio druskos

    1 a. š. malto cinamono

    1/2 a. š. malto imbiero

    1/2 a. š. maltų gvazdikėlių

    1 v. š. citrinos sulčių

    Gaminimas:

    1. Supjaustykite moliūgą. Gabalėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

    2. Į dubenį persijokite miltus su druska ir prieskoniais.

    3. Sukapokite riešutus.

    4. Razinas nuplaukite ir šiek tiek pamirkykite vandenyje.

    5. Iškeptą moliūgą kartu su bananu sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės.

    6. Į moliūgo-banano tyrę suberkite cukrų, supilkite sviestą ir gerai permaišykite. 

    7. Suberkite sodą ir užpilame citrinos sultimis.

    8. Suberkite miltus, riešutus, razinas ir užmaišykite tirštą tešlą. Miltų gali prireikti ir daugiau, viskas priklauso nuo moliūgo sultingumo ir banano dydžio.

    9. Šaukštu sudėkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

    10. Sausainius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

    Pastabos

    Stiklinė – 250 ml.

    Sviestą galima pakeisti aliejumi.

    Išeiga: 20 sausainių.

    Receptas: balarama.lt

Ingridientai

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite