Iki kovo 31d. Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 0.99 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Bananiniai blyneliai

    Jums reikės: 

    • 1 labai prinokusio (taškuotas) banano

    • 1 vidutinio kiaušinio

    • 1/2 arb. š. cinamono

    • 1 valg. š. skysto kokosų aliejaus

    bananų miltų (apie 70%), kitų jūsų mėgiamų miltų (apie 30%) (iš akies, kad gautųsi tirštoka tešla)

    Pagardinkite:

    klevų sirupu, tamsiu nerafinuotu agavų sirupu arba medumi

    įvairiomis uogomis, bananais

    riešutais

    riešutų sviestu

    natūraliu karvių arba kokosų pieno jogurtu

    *taip pat galima naudoti žalių bananų miltus - į tešlą įmaišyti tiek, kad gautumėte gana tirštą konsistenciją. Plačiau skaitykite recepto aprašyme.

    Gaminimas:

    Bananą kruopščiai sumaigykite šakute, įmaišykite kiaušinį, cinamoną ir aliejų. Kokosų aliejų, prieš įmaišydami į tešlą ištirpdykite jį keptuvėje. Jei norite idealiai glotnios tešlos blynelių, visus ingredientus, išskyrus miltus, suplakite elektriniu trintuvu. Galiausiai įmaišykite miltus. Įkaitinkite keptuvę. Samčiu ar didesniu šaukštu sausoje keptuvėje formuokite nedidelius blynelius ir kepkite, kol švelniai paruduos, maždaug po minutę iš abiejų pusių. Blynelius patiekite iškart, dar šiltus. Paskaninkite klevų sirupu, uogomis, riešutais, jogurtu ar kitu mėgstamu pagardu.

    Kodėl svarbu naudoti prinokusius bananus? Kuo labiau prinokęs bananas, tuo saldesni ir ryškesnio skonio bus blyneliai. Jei naudosite juos ne itin prinokusius, blyneliai bus visai nesaldūs, prėski. Jei bananai neprinokę, išbandykite mažą gudrybę: pakaitinkite juos iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį arba kol bananų žievė visiškai patamsės. Ištraukę iš orkaitės atvėsinkite ir naudokite blynelių arba bananų duonos tešlai kaip įprasta.

    1 porcija

    Laikas: 15 mins

    1 stiklinė – 250 ml, 1 valg. š. - 15ml, 1 arb. š. - 5ml

     

    Receptas: www.kitchenjulie.com

    AMRITA bananų miltus rekomenduoja sveiko gyvenimo būdo tinklaraštininkė Julija Steponavičiūtė (instagram: kitchen.julie):

    BANANŲ MILTAI - naujas atradimas. Šiuos blynelius taip pat galite išsikepti naudodami bananų miltus, kuriuos atradau gavusi dovaų iš “Amrita Planet”. Tekstūra ir skonis nuostabus. Šiuose miltuose, kaip ir bananuose, gausu angliavandenių, tačiau taip pat gausu mineralinių medžiagų: kalio, kalcio bei geležies.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite