Šokoladiniai avižinių dribsnių batonėliai

    Jums reikės: 

    1 valg. šaukšto chia sėklų,

    60 ml  vandens,

    125 ml šviesaus agavų sirupo,

    70 g pilno grūdo speltos miltų,

    135 g smulkių avižinių dribsnių,

    100 g pjaustytų džiovintų figų,

    80 g migdolų plokštelių,

    25 g nesaldintų kakavos miltelių,

    80 g smulkintų migdolų riešutų.

    Gaminimas:

    Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Nedidelį kepimo indą (~20 cm x 20 cm) išklokite kepimo popieriumi.

    Į dubenį suberkite chia sėklas ir užpilkite jas vandeniu. Gerai išmaišykite ir palikite apie 10 min., kad išbrinktų. Tada supilkite agavų sirupą, suberkite speltos miltus, avižinius dribsnius, pjaustytas figas, migdolų plokšteles, kakavą ir susmulkintus migdolų riešutus. Masę gerai išmaišykite ir sukrėskite į paruoštą kepimo indą. Paviršių gerai suplokite ir suspauskite, kad  būtų tolygus. Kepimo indą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 min. kol gražiai patamsės. Išėmę iš orkaitės, pilnai atvėsinkite kepimo inde. Tada supjaustykite norimo dydžio batonėliais. Susukite kiekvieną atskirai į kepimo popierių ir laikykite šaldytuve iki savaitės.

    Receptas: https://www.nidosreceptai.lt/

    Nuotraukos autorė Eko pirk el. parduotuvės ir ofiso administratorė Raimonda Bingelienė.

Ingridientai

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite