Grikių granola

    Išsikepkite grikių granolą iš anksto ir visada turėsite puikų pusryčių „paruoštuką“. Ryte beliks tik sumaišyti keletą šaukštų traškios ir maistingos granolos su augaliniu pienu ar Jūsų mėgstamu jogurtu. 

    Jums reikės: 

    500 g ekologiškų neskrudintų grikių,

    4  valg. šaukštų saulėgrąžų sėklų,

    4 val. šaukštų moliūgų sėklų,

    pusės puodelio kokosų drožlių,

    pusės puodelio džiovintų mangų juostelių,

    2 valg. šaukštų chia sėklų,

    4 valg. šaukštų kokosų aliejaus,

    4 valg. šaukštų šviesaus agavų sirupo,

    1 arb. šaukštelio cinamono,

    žiupsnelio druskos.

    Gaminimas:

    Dubenyje sumaišykite neskrudintų grikių kruopas, saulėgrąžų ir moliūgų sėklas.

    Puode ištirpinkite kokosų aliejų, supilkite agavų sirupą, įberkite cinamoną ir žiupsnelį druskos. Gautu sirupu užpilkite grikių ir sėklų mišinį. Gerai išmaišykite.

    Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Granolą paskleiskite plonu sluoksniu ir kepkite 25 minutes vis pamaišydami. Stebėkite kepimą, nes granola greitai skrunda. Iškepusią granolą palikite atvėsti. Vėstant granolą taip pat pamaišykite, kad nesustingtų į vientisą gabalą. Į atvėsusią granolą įmaišykite kokosų drožles, chia sėklas ir pasmulkintas mangų juosteles. Galite gardinti ir kitais mėgstamais džiovintais vaisiais ar riešutais. Granolą laikykite sandariame stikliniame indelyje, sausoje vietoje.

    Granolą kepė ir fotografavo el. parduotuvės administratorė Raimonda Bingelienė

Ingridientai

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite