Migdoliniai sausainiai su braškiniu chia džemu

    Braškiniam chia džemui reikės: 

    300 g šviežių braškių,

    1 valg. šaukšto citrinų sulčių,

    2-3 valg. šaukštų klevų sirupo (priklauso nuo uogų rūgštumo),

    2 valg. šaukštų chia (čija) sėklų.

    Uogas nuplaukite, sudėkite į puodą, šiek tiek sutrinkite šakute ir virkite ant nedidelės ugnies 10-12 minučių.

    Į pakaitintas uogas įmaišykite citrinų sultis, klevų sirupą ir chia sėklas. Džemą atvėsinkite ir laikykite šaldytuve iki savaitės. Valgykite su košėmis, blynais, jogurtu, gardinkite kepinius.

    Migdoliniams sausainiams reikės:

    2 puodelių migdolų miltų,

    žiupsnelio Himalajų druskos,

    1/4 puodelio tamsaus agavų arba klevų sirupo,

    1/4 puodelio kokosų aliejaus,

    2 arb. šaukštelių vanilės ekstrakto,

    1/3 puodelio kapotų migdolų riešutų,

    3 valg. šaukštų braškinio chia džemo.

    puodelis – 237 ml

    Kokosų aliejų pašildykite. Į dubenį suberkite migdolų miltus, Himalajų druską, supilkite sirupą, aliejų ir vanilės ekstraktą. Viską išmaišykite. Tešlą palaikykite ~10 minučių kambario temperatūroje.

    Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštelio pagalba formuokite tešlos rutuliukus, juos apvoliokite smulkintuose migdolų riešutuose. Rutuliukus per vidurį paspauskite, kad gautųsi duobutė.

    Į duobutes įdėkite po pusę arbatinio šaukštelio braškinio chia džemo. Sausainius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, kol paruduos krašteliai. Atvėsinkite skardoje, nes ką tik iškepę sausainiai bus trapūs.

    Gamino ir fotografavo el. parduotuvės administratorė Raimonda Bingelienė

    Recepto šaltinis: https://simple-veganista.com/almond-flour-thumbprint-cookies/

Ingridientai

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite