Jums reikės:
400 g moliūgo
1 didelės morkos
500 ml daržovių sultinio arba vanduo
1/2 a.š. ciberžolės
1/4 a.š. asafetidos
1/2 a.š. malto cinamono
1/2 a.š. maltos paprikos
žiubsnelio maltų čili pipirų
50 ml grietinėlės 10-13%
druskos pagal skonį
lydyto sviesto Ghi
Gaminimas:
1. Supjaustykite morką ir moliūgą (kuo smulkiau supjaustysite, tuo mažiau laiko reikės virti).
2. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 v.š. aliejaus arba ghi, suberkite asafetidą, ciberžolę ir maišydami trumpai pakepkite. Beriame morką ir maišant kepame 5 minutes.
3. Sudėkite moliūgą ir kepkite dar 5 minutes.
4. Suberkite likusius prieskonius, permaišykite ir užpilkite karštu sultiniu arba vandeniu. Pagardiname druska. Virkite apie 15-20 minučių.
5. Sriubą sutrinkite maisto smulkintuvu, įpilkite grietinėlę, grąžinkite ant viryklės, užvirkite ir nukelkite.
6. Patiekite šiltą.
Recepto ir nuotraukos šaltinis: www.GyvensenosAkademija.lt
Ciberžolė - švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis. Patiekalams suteikia gelsvą atspalvį. Labai mėgstama Vidurinėje Azijoje patiekalams gardinti.
Specifinio skonio ir kvapo. Naudojama nedideliais kiekiais dėl itin stipraus kvapo. Patiekalams suteikia pikantiško skonio, dažnai pakeičia svogūnus ir česnakus. Ypač tinka ankštinių ir bulvių patiekalams.
Tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą). Taip pat puikiai tinka košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be laktozės.
Ceilono cinamonu gardinkite įvairius patiekalus, kepinius, salotas, arbatą.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite