Pirmiausia išpučiame burnočio sėklas.
Jums reikės:
~40 g burnočio sėklų
Sausą keptuvę labai gerai įkaitiname. Beriame ~pusę arbatinio šaukštelio burnočio sėklų. Keptuvę uždengiame dangčiu ir leidžiame sėkloms išsproginėti. Tai trunka kelias sekundes. Išpūstas sėklas beriame į dubenį ir veiksmą vėl kartojame, kol gausime norimą kiekį išpūstų sėklų.
Kvadratėliams reikės:
3 stiklinių pūsto burnočio sėklų,
250 g minkštų datulių be kauliukų,
1 valg. šaukšto kokosų aliejaus,
60 g migdolų sviesto,
žiupsnelio Himalajų druskos,
80 g juodojo šokolado (ne mažiau 72 proc. kakavos),
1 arbat. šaukštelio kokosų aliejaus
saujos kapotų migdolų riešutų.
Gaminimas:
Datules suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Įmaišome kokosų aliejų, migdolų sviestą ir druską. Datulių masę pilame ant burnočio sėklų ir labai gerai išmaišome.
Nedidelę skardelę išklojame kepimo popieriumi. Į skardą išpilame gautą masę ir labai gerai suspaudžiame. Dedame į šaldytuvą keletui valandų.
Juodąjį šokoladą sulaužome gabaliukais, įdedame šaukštelį kokosų aliejaus ir ištirpiname ant garų. Skystą šokoladą užpilame ant burnočio skanėsto ir pabarstome kapotais migdolų riešutais. Dedame į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Sustingusį skanėstą supjaustome kvadratėliais.
--
Receptas: www.antmedineslenteles.lt
Kvadratėlius gamino ir fotografavo el. parduotuvės administratorė Raimonda Bingelienė
Ši druska gaunama iš Himalajų kalnų papėdės. Visiškai natūrali, neapdorota ir chemiškai nevalyta.
Ekologiškas šalto spaudimo kokosų aliejus yra subtilaus skonio, turintis švelnų ir tyrą jaunų kokoso riešutų kvapą.
Skanios, minkštos datulės, kurios gali būti naudojamos kaip užkandis ar saldus ingredientas gėrimams, kremams, sausainiams, pyragams ir saldainiams gaminti.
Burnočiai kulinarijoje vartojami panašiai kaip ryžiai.
Tinka tepti ant duonos ar trapučių, gardinti ledus, kokteilius, kepinius. Be pridėto palmių aliejaus ir druskos. Turi daug skaidulinių medžiagų. Tinka veganams.Aliejus atsiskiria natūraliai, prieš naudodami išmaišykite.
Puikus užkandis, rekomenduojama valgyti nedideliais kiekiais. Tinka kepiniams ir kitiems patiekalams gardinti. Turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite