Šokoladinis cukinijų pyragas

    Jums reikės: 

    110 g Ghi sviesto,

    1 stiklinės kokosų žiedų cukraus,

    ½ stiklinės kokosų aliejaus,

    2 kiaušinių,

    ½ stiklinės kefyro,

    2,5 stiklinės miltų,

    4 šaukštų ekologiškų kakavos miltelių,

    1 arbat. šaukštelio malto Ceilono cinamono,

    1 arbat. šaukštelio sodos,

    1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių,

    ½ arbat. šaukštelio Himalajų druskos,

    2,5 stiklinės tarkuotų cukinijų,

    ½ stiklinės smulkintų lazdynų riešutų,

    poros saujų skaldytų kakavos pupelių,

    saujos kokosų traškučių pyrago papuošimui.

    Gaminimas:

    Minkštą  ghi sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Supilkite pašildytą kokosų aliejų, įmuškite kiaušinius ir išplakite elektriniu plaktuvu. Pabaigoje supilkite kefyrą ir dar paplakite minutę, kad masė būtų labai puri.

    Kitame dubenyje sumaišykite visus birius ingredientus: miltus, kakavą, sodą, kepimo miltelius ir druską. Suberkite sausų ingredientų mišinį į turimą plakinį ir gerai išsukite. Pačioje pabaigoje atsargiai įmaišykite tarkuotas cukinijas, riešutus ir skaldytas kakavos pupeles.

    Tešlą suverskite į apvalią kepimo formą, išklotą pergamentiniu popieriumi.

    Kepkite 50 minučių, 165 laipsnių orkaitėje. Iškepusį pyragą papuoškite kokosų traškučiais.

    Receptas: nidosreceptai.lt

    Gamino ir fotografavo eksporto vadybininkė Agnė Milerytė.

     

Ingridientai

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite