Raudonųjų lęšių ir cukinijų kepsneliai

    Šie kepsneliai - visiškas rudeniškos virtuvės atradimas. Tai puikus būdas sunaudoti cukinijas, kurių šiuo metų laiku netrūksta. Sudėtyje nėra jokių miltų, kiaušinių, bet kepsneliai puikiai sukimba ir nebyra. Dėl cukinijos gaunasi drėgni, o dėl naudojamų prieskonių nuostabiai kvapnūs!

    Jums reikės:

    200 g skaldytų raudonųjų lęšių,

    1 nedidelės cukinijos,

    pusės nedidelio svogūno,

    ½ arbat. šaukštelio maltos ciberžolės,

    ½ arbat. šaukštelio malto kumino,

    Himalajų druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį,

    Ghi sviesto kepimui.

    Gaminimas:

    Lęšius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mažiausiai pusvalandžiui, kad išbrinktų. Kai lęšiai išbrinks, nupilkite vandenį ir sudėkite juos į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki vientisos masės. Cukiniją sutarkuokite su burokine tarka. Gerai nuspauskite skystį ir sudėkite į lęšių masę. Suberkite visus prieskonius, druską, pipirus, sudėkite smulkiai sukapotą svogūną. Viską gerai išmaišykite. Šaukštu formuokite kepsniukus ir kepkite ant įkaitinto ghi sviesto kol gražiai parus. Valgykite su šviežiomis daržovių salotomis.

    --

    Receptas: nestorasmaistas

    Gamino ir fotografavo el. parduotuvės administratorė Raimonda Bingelienė

Ingridientai

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite