Šie kepsneliai - visiškas rudeniškos virtuvės atradimas. Tai puikus būdas sunaudoti cukinijas, kurių šiuo metų laiku netrūksta. Sudėtyje nėra jokių miltų, kiaušinių, bet kepsneliai puikiai sukimba ir nebyra. Dėl cukinijos gaunasi drėgni, o dėl naudojamų prieskonių nuostabiai kvapnūs!
Jums reikės:
200 g skaldytų raudonųjų lęšių,
1 nedidelės cukinijos,
pusės nedidelio svogūno,
½ arbat. šaukštelio maltos ciberžolės,
½ arbat. šaukštelio malto kumino,
Himalajų druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
Ghi sviesto kepimui.
Gaminimas:
Lęšius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mažiausiai pusvalandžiui, kad išbrinktų. Kai lęšiai išbrinks, nupilkite vandenį ir sudėkite juos į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki vientisos masės. Cukiniją sutarkuokite su burokine tarka. Gerai nuspauskite skystį ir sudėkite į lęšių masę. Suberkite visus prieskonius, druską, pipirus, sudėkite smulkiai sukapotą svogūną. Viską gerai išmaišykite. Šaukštu formuokite kepsniukus ir kepkite ant įkaitinto ghi sviesto kol gražiai parus. Valgykite su šviežiomis daržovių salotomis.
--
Receptas: nestorasmaistas
Gamino ir fotografavo el. parduotuvės administratorė Raimonda Bingelienė
Ši druska gaunama iš Himalajų kalnų papėdės. Visiškai natūrali, neapdorota ir chemiškai nevalyta.
Juodieji pipirai ne tik suteikia aštresnį skonį, bet ir paryškina kiekvieno produkto skonį bei kvapą, todėl jų dedama beveik į visus patiekalus, net ir desertus.
Ciberžolė - švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis. Patiekalams suteikia gelsvą atspalvį. Labai mėgstama Vidurinėje Azijoje patiekalams gardinti.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą). Taip pat puikiai tinka košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be laktozės.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite