Migdolų miltų pyragas su slyvomis ir agavų inulinu

    Agavų inulinas yra mūsų atradimas pyragų kepime. Jis puikiai pakeičia cukraus pudrą, tik yra ne toks saldus. Barstykite ne daugiau kaip vieną šaukštą ant pravėsusio pyrago.

    Jums reikės:

    250 g migdolų miltų

    500 g slyvų

    180 g sviesto

    200 g auksaspalvio cukraus

    3 kiaušinių

    100 g speltos miltų

    1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių

    1 valg. šaukšto agavų inulino

    Gaminimas:

    Minkštą sviestą išplakti su cukrumi iki kreminės konsistencijos. Mušti po vieną kiaušinius ir gerai juos įplakti į masę. Speltos miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Migdolų miltus ir speltos miltus suberti į kiaušinių kremą ir gerai išmaišyti. Tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant viršaus išdėlioti slyvų ketvirčius. Juos truputį paspauskite į tešlą. Pyragą kepkite 50 minučių, 180 laipsnių orkaitėje. Iškepusį ir šiek tiek pravėsusį pyragą pabarstyti agavų inulinu.

    --

    Receptas: Beata Nicholson knyga „Metai Beatos virtuvėje“

    Gamino ir fotografavo el. parduotuvės administratorė Raimonda Bingelienė

Ingridientai

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite