Kalėdiniai sausainiai su melasa

    120

    Tradiciniai, ploni ir prieskoniais kvepiantys kalėdiniai sausainiai, į kurių tešlą dedama melasa. Melasa suteikia tešlai elastingumo. Ji neplyšta kočiojama ir iš tokios tešlos galima išpjauti itin plonus sausainiukus.

    Jums reikės:

    120 g sviesto,

    100 g auksaspalvio cukraus,

    1 kiaušinio,

    ½ arb. šaukštelio druskos,

    1 arb. šaukštelio malto imbiero,

    1 arb. šaukštelio malto muskato,

    1 arb. šaukštelio cinamono,

    ½ arb. šaukštelio maltų gvazdikėlių,

    9 valg. šaukštai melasos,

    1 arb. šaukštelis kepimo miltelių,

    500 g kvietinių miltų

    Gaminimas:

    Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir druska. Įmuškite kiaušinį ir sudėkite melasą. Plakite su mikseriu kol masė taps vientisa. Sudėkite visus prieskonius. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Tada juos suberkite į plakinį ir užminkykite tešlą kol ji taps vientisa ir elastinga. Tešlą įvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 1 val.

    Iš atšalusios tešlos iškočiokite norimo storumo lakštus, išpjaustykite su formelėmis sausainius. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 5-7 minutes 180 laipsnių orkaitėje.

    Atšalusius dekoruokite glajumi ar pabarstukais.

    --

    Receptas: isbandytireceptai.com

    Gamino ir fotografavo el. parduotuvės administratorė Raimonda Bingelienė

Ingridientai

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite