Burokėlių kotletai su geltonaisiais ryžiais

    BUROKĖLIŲ KOTLETAMS

    Jums reikės:

    500 g virtų burokėlių

    4-5 šaukštai avinžirnių miltų DOVES FARM

    4 šaukštai kviečių sėlenų

    džiūvėsėlių arba avinžirnių miltų AMRITA apvoliojimui

    Ghi KHANUM sviesto kepimui

    2 šaukšteliai maltos kalendros SUMA

    1 šaukštelis Garam Masala AMRITA

    1/2 šaukštelio malto kumino SUMA

    1 šaukštelis džiovintų petražolių

    1/2 šaukštelio ar pagal skonį druskos AMRITA

    1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų SUMA

    Gaminimas:

    Į didesnį dubenį sutarkuokite burokėlius, sudėkite prieskonius, kviečių sėlenas ir avinžirnių miltus.
    Viską gerai išmaišykite ir formuokite kotletukus. Juos apvoliokite džiuvesėliuose arba avinžirnių miltuose ir kepkite įkaitintuose riebaluose. Pradžioje apkepkite abi puses, vėliau dar šiek tiek patroškinkite keptuvėje žemesnėje temperatūroje, uždengus dangčiu.

    Labai skanu su Tamatar Chutney (pomidorų padažas), bet jo receptukas atkeliaus vėliau... :)
    Skanu su geltonaisiais ryžiais ir paprasčiausiomis agurkų salotomis su grietine.

    GELTONIESIEMS RYŽIAMS

    Jums reikės:

    200 g ekol. baltų Basmati ryžių AMRITA

    1/3 šaukštelio ekol. ciberžolės AMRITA

    1/2 šaukštelio juodgrūdės

    1/2 šaukštelio citrinžolės SUMA

    1 šaukšto Ghi KHANUM

    Gaminimas:
    Išvirkite baltus Basmati ryžius. Nusunkite, jei lieka per daug vandens. Sudėkite prieskonius ir Ghi. Gerai išmaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite atvirame puode.

    Patiekite kartu su burokėlių kotletais ir salotomis.

    Išeiga: 4 porcijos

    Skanaus!

Ingridientai

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite