Troškinys su avinžirniais

    Jums reikės:

    200 g (~250 ml) ekol. avinžirnių AMRITA

    2 vid. dydžio pomidorai arba 2 šaukšteliai pomidorų pastos

    3-4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus CLEARSPRING arba 2 šaukšteliai lydyto sviesto Ghi KHANUM

    3-4 litrai vandens

    1/2 šaukštelio kumino arba 5 prieskonių mišinio SUMA

    1/3 šaukštelio asafetidos SUMA

    1/2 šaukštelio ekol. ciberžolės AMRITA

    1 šaukštelis maltos kalendros SUMA

    20-25 g šviežių kalendros lapelių

    3 šaukšteliai druskos AMRITA

    1/3 šaukštelio sodos DOVES FARM

    Indai, kurių reikės:

    gili keptuvė su dangčiu arba puodas storu dugnu
    greitpuodis (3 l talpos) – jame avinžirniai išverda per 40-50 minučių (arba paprastas puodas – jame avinžirniai išverda per 80-90 minučių)
    paprastas 3 l puodas
    kiauraindis

    Gaminimas:

    Prieš gaminant - perrinkite 200 gramų avinžirnių, nuplaukite, užpilkite 750 ml vandens ir užmerkite nakčiai, kad išbrinktų.

    Kai avinžirniai išbrinks, tuomet įpilkite į greitpuodį šalto vandens, tris kartus daugiau nei išbrinkusių avinžirnių. Įberkite 2 arbat.š. druskos, 0,3 arbat.š. sodos, išmaišykite, suberkite avinžirnius, sandariai uždarykite dangtį ir virkite 40-50 min. Ar avinžirniai jau išvirė, patikrinti galima suspaudus žirnį tarp pirštų – jis turi minkštai susitrinti. Jei avinžirniai dar ne pilnai išvirę, virkite kol išvirs.

    Kai avinžirniai išvirs, nupilkite nuovirą naudodami kiauraindį ar pridengę dangčiu į kitą puodą. Atidėkite maždaug ketvirtadalį avinžirnių į atskirą dubenį, sutrinkite jį grūstuve, įpilkite 150 ml nuoviro ir išmaišykite.

    Pomidorus sutarkuokite per burokinę tarką.

    Į įkaitintą puodą (ar keptuvę) įpilkite 3-4 valg.š. aliejaus, įberkite 0,5 arbat.š. kumino ar 5 prieskonių mišinio. Pakaitinkite ant vidutinės ugnies, kol prieskoniai įgaus šviesiai rusvą spalvą (jei kepinate tik kuminą) ar pradės spragsėti (jei naudojate 5 prieskonių mišinį) ir išskleis savo aromatą. Kad garstyčių sėklos nešokinėtų, pridenkite dangčiu. Suberkite 0,3 arbat.š. asafetidos ir dar pakaitinkite 15-20 s. Sudėkite trintus pomidorus, 1 arbat.š. koriandro, 0,5 arbat.š. ciberžolės, 0,5-1 arbat.š. druskos ir pakepinkite ant vidutinės ugnies 1-2 min. Sudėkite sutrintą avinžirnių masę, gerai išmaišykite ir pakepinkite 3-5 min ant vidutinės ugnies. Tuomet sudėkite likusius avinžirnius su nedideliu kiekiu nuoviro, užkaitinkite iki virimo ir patroškinkite 3-5 min. Gausite avinžirnius padaže. Jei norite paruošti skystesnį patiekalą, sutrinkite dar daugiau avinžirnių, papildomai įpilkite nuoviro ir dar kiek patroškinkite.

    Pabarstykite avinžirnius supjaustytais kalendros lapeliais ir uždenkite dangčiu. Avinžirniai paruošti.

    Lygiai taip pat gali būti gaminamos pupelės ir žalieji lęšiai.

    Patarimai:

    Iš anksto mirkytų pupelių virimo laikas paprastame puode 25-40 min, greitpuodyje 20-30 min. Ankstesnių metų derliaus pupelės gali virti gerokai ilgiau – valandą ir ilgiau. Po 30 min virimo pupeles reikia vis patikrinti – sutrynus pupelę tarp pirštų galima matyti, ar jos yra išvirusios. Pupelių jokiu būdų nereikia pervirti.

    Mirkyti žalieji lęšiai paprastame puode verda apie 25-30 min.

    Avinžirniai gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas, su čapati ar ryžiais, daržovėmis, pulao.

    Norint pašildyti avinžirnius, pupeles ar lęšius, įpilkite į juos vandens (geriau karšto) ir pakaitinkite.

    Išeiga: 4 porcijos

    Skanaus!

    Receptas iš: http://sanatan-dharma.lt - puslapis kuriame rasite peno ne tik kūnui, bet ir sielai

Ingridientai

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite