Raudonųjų lęšių dalas

    Dalas – skaldyti ankštiniai. Tai pat vadinamas ir iš jų paruoštas patiekalas. Tai vienas pagrindinių baltymų šaltinių vegetarinėje mityboje.

    Jums reikės:

    2 v.š. natūralaus lydyto sviesto Ghi

    2 pomidorai

    2 puodeliai vandens

    200 g ekologiškų skaldytų raudonųjų lęšių AMRITA

    1 a.š. tarkuoto imbieras arba žiupsnelis ekologiško malto imbiero AMRITA

    1/3 a.š. asafetidos SUMA

    1 a.š. ekologiškų kumino sėklų SUMA

    1 a.š. ekologiškų juodųjų garstyčių sėklų SUMA

    1/2 a.š. ekologiškos maltos ciberžolės AMRITA

    1/3 čili pipiro ankšties

    Hiamalajų druskos (pagal skonį)

    1/3 a.š. ekologiškų maltų juodųjų pipirų SUMA

    Šviežių žalumynų (gali būti visokie, bet labiausiai tiktų čiobreliai ir raudonėliai).

    Gaminimas:

    Prikaistuvyje ant vidutinės ugnies įkaitiname ghi sviestą, suberiame kuminą, vėliau, maždaug po 10 sekundžių imbierą, pamaišome, po kelių sekundžių beriame garstyčių sėklas. Kai nustos spragsėti, beriame maltų juodųjų pipirų, asafetidos, susmulkintą čili pipiriuką.

    Pamaišome ir po kelių sekundžių supilame nuplautus lęšius. Gerai išmaišome, kad lęšiai pasidengtų sviestu ir įsigertų prieskonių mišinio, pakepiname apie 1 min. Tada suberiame ciberžolę, pilame vandenį ir verdame uždengtame puode kol lęšiai visiškai suminkštės (apie 25 min.). Likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame nuluptus ir susmulkintus pomidorus, įberiame druskos.

    Išjungiame ugnį ir sutriname dalą trintuvu iki vienalytės konsistencijos.

    Papuošiame šviežiais žalumynais ir patiekiame.

    Išeiga: 4-5 porcijos.

    Skanaus!

    Receptas: http://sanatan-dharma.lt/

Ingridientai

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite