Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Khičiri

    „Khičiri" reprezentuoja Indiją kaip picos Italiją ar didžkukuliai Lietuvą. Tai be galo lengvai virškinamas ir maistingas valgis, kurį sutiksime visuose Indijos regionuose, verdamas jis kone kasdien. Valgis populiariausias paprastos Indijos liaudies tarpe, yra visiškai nebrangus, tačiau be galo skanus ir maistingas. Kartą paragavus gerai paruošto „Khičiri", jo pamiršti neįmanoma. „Khičiri" gali būti verdamas kaip šlapia košė arba, įpylus daugiau vandens - kaip tiršta sriuba. „Khičiri" skirtinguose Indijos regionuose gali būti vadinamas skirtingai - „kichri", „kichadi", „khichdi", tačiau pagrindiniai ingredientai yra visur tie patys - tai ryžiai ir nuvalyti skaldyti ankštiniai, dažniausiai mungo pupuolės. „Khičiri" yra valgomas po organizmo valymo procedūrų, tokių kaip „Shank Prakshalana", o taip pat tai pats geriausias valgis, išeinant iš pasninko ar badavimo. Valgant kelias dienas vien tik „Khičiri" (taip vadinama monodieta) galima netgi atlikti organizmo detoksikaciją. Šis valgis tinka esant bet kokiam sveikatos stoviui, jis prikelia ant kojų ligos išvargintus, dėl to gydant ligonius ajurvediniu gydymu „Khičiri" yra pagrindinis valgis. Taip pat į šį troškinį gali būti dedami įvairiausi kitokie prieskoniai, daržovės, tačiau dietos ar organizmo valymo tikslais verdamas paprasčiausias variantas su keliais tinkamai parinktais prieskoniais.

    Jums reikės:

    1 puodelio ryžių AMRITA

    ½ puodelio Spindulinių Mung Dal pupuolių AMRITA

    2 a.š. Himalajų druskos AMRITA

    1,5 v.š. Natūralaus lydyto sviesto Ghi

    1 a.š. ekologiškų kumino sėklų SUMA

    3 cm šviežios, smulkintos imbiero šaknies (jei neturite naudokite ekologišką maltą imbierą AMRITA)

    4 puodelių vandens

    Gaminimas:

    Puode įkaitiname Ghi, pakepiname kuminą ir imbierą. Kepiname, kol pasklinda malonus prieskonių kvapas. Tada supilame nuplautus ryžius ir Mung dalą. Pilame vandenį, pamaišome, suberiame druską. Verdame, kol kruopos visiškai suminkštėja (apie 30-40 min.)

    Galite įdėti ciberžolės, garstyčių sėklų, kalendros, kario lapelių ar asafetidos, bei pagardinti mėgstamomis daržovėmis.

    Skystesnės konsistencijos ir ilgėliau pavirtas Khičiri virškinamas dar lengviau.

    Valgykite bent kartą per savaitę.

    Skanaus!

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite