Iki kovo 31d. Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 0.99 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Bulvės, baklažanai ir panyras – sultinga trijulė

    Šis patiekalas – tikras skanėstas ne tik vegetarams. Skrudintas saldaus pieno sūris, išmirkęs pikantiškose prieskoniais pagardintose šviežiose išrūgose, įgauna nepakartojamą skonį. Bulvės, prieš troškinant skrudintos svieste „ghee“, išsaugo savo skonį kiekviename atskirame gabalėlyje. Kepti baklažanai įneša savo gaivų potėpį. Baklažanų neperkepkite – jie turi būti minkšti, tačiau nesukritę.

    Jums reikės: 

    400 g nuluptų ir nuplautų bulvių;

    400 g baklažanų (apie 1,5 baklažano);

    300 g saldaus pieno sūrio – slėgto „panyro„, paruošto iš 2 l pieno.

    1,5 šaukštelio kmyninio kumino;

    pusės raudonos aitriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;

    ½ šaukštelio kvapiosios ferulos (asafetidos);

    ½ ciberžolės;

    500 ml išrūgų, likusių pagaminus "panyrą„;

    ½ maltos kalendros;

    1,5 šaukštelio druskos;

    3-4 šaukštų išvalyto lydyto sviesto „ghee„ bulvių, sūrio ir baklažanų gruzdinimui.

    Gaminimas:

    Baklažanus nuplaukite. Bulves, „panyrą“ ir baklažanus supjaustykite 2-2,5 cm dydžio kubeliais. Baklažanų gabalėlius gausiai pabarstykite druska ir apvoliokite – druska ištrauks baklažanų kartumą. Gilioje nedidelėje keptuvėje išlydykite ir įkaitinkite sviestą „ghee„. Kai sviestas įkais (pradės garuoti), sudėkite supjaustytas bulves. Kepkite maišydami 8-10 minučių. Bulvės turi gražiai apskrusti. Ant puodo, kuriame troškinsite, uždėkite sietą ir į jį kiaurasamčiu išgriebkite bulves. Riebalų perteklius nuvarvės į puodą, ir juos panaudosite troškinio prieskoniams apskrudinti. Nuvarvėjusias bulves sudėkite į dubenėlį ir laikinai atidėkite. Į tuos pačius riebalus, likusius keptuvėje, sudėkite „panyro“ kubelius. Kepkite vartydami kelias minutes kol gražiai apskrus iš visų pusių. Kiaurasamčiu išgriebkite sūrį ir sudėkite jį į tą patį sietą, kad nuvarvėtų. Nuvarvėjusius sūrio kubelius sudėkite į kitą dubenėlį ir laikinai atidėkite.

    Baklažanus gerai išplaukite po stipria vandens srove, kad nuplautumėte sūrumą. Nuvarvinkite ir nusausinkite švaria virtuvine pašluoste. Sudėkite į tuos pačius riebalus, kuriuose kepėte sūrį ir bulves. Kepkite baklažanus vartydami, kol apskrus ir suminkštės. Užkaiskite puodą su sviestu, nuvarvėjusiu nuo bulvių ir sūrio. Kai riebalai įkais, suberkite kmyninį kuminą, asafetidą, aitriąją papriką ir ciberžolę. Kepkite maišydami keliolika sekundžių. Supilkite išrūgas, suberkite druską ir kalendrą. Padidinkite ugnį ir užvirkite. Sudėkite bulves, „panyrą“ ir baklažanus ir, atsargiai, saugodami, kad nesutrintumėte baklažanų, išmaišykite. Puodą pridenkite ir troškinkite 20 minučių. Patiekite šį spalvingą ir sultingą patiekalą su traškiomis salotomis, aguoniniais ryžiais arba su plokščiąja indiška duona.

    Išeiga: 4-5 porcijos.

    Skanaus!

    Receptas: balarama.lt

Susijusios prekės

  • 2,99 € Yra sandėlyje

    Specifinio skonio ir kvapo. Naudojama nedideliais kiekiais dėl itin stipraus kvapo. Patiekalams suteikia pikantiško skonio, dažnai pakeičia svogūnus ir česnakus. Ypač tinka ankštinių ir bulvių patiekalams.

    2,99 €
    Yra sandėlyje

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite