Traškūs avižiniai sausainiai

    Jums reikės: 

    200 g minkšto sviesto
    Pusė stiklinės rudojo cukraus
    1 kiaušinio
    Pusė stiklinės miltų
    2 stiklinių avižinių dirbsnių
    Pusė šaukštelio kepimo miltelių
    Pusė šaukštelio druskos

    Ruošimas:

    Išplakite sviestą iki purumo. Suberkite rudąjį cukrų ir išplakite. Įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišykite likusius sausus produktus. Sumaišykite miltų mišinį su sviesto plakiniu. Imkite drėgnomis rankomis po gabalėlį tešlos ir formuokite apvalius rutuliukus. Dėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarpus. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 minučių, kol taps gražiai auksinės spalvos. Neimkite iš kepimo skardos sausainių dar karštų, leiskite jiems kiek pastovėti ir sutvirtėti.

    Skanaus!

Ingridientai

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite